כתמים בשיניים

כתמים בשיניים מה עושים ומה הסיבות?

כתמים לבנים, צהובים בשיניים מעידים על בעיה בהתפתחות זגוגית השן. עומקו של הכתם משתנה ממקרה למקרה, והוא יכול להופיע בצורות שונות – כנקודה אחת או יותר או בצורה של פסים.

ישנים מקרים בהם הכתמים בשן הם מולדים, ומקרים בהם הם התפתחו בשלבים מאוחרים יותר

הכתם עשוי להיות לבן גירי ולעתים צהוב או חום, ונגרם מהפרעה מקומית בהסתיידות זגוגית השן.

כאמור הסיבות להופעת כתמים על גבי השיניים מתחלקות ל2

כתמים בשיניים אשר הופיעו מיום בקיעת השן, הסיבות

תוספי מזון ותרופות-תוספי ברזל צמחיים (נוזלים בעיקר), פורמולות בצורת אבקה/כדור המקובלות ברפואה הסינית והטיבטית, חליטות צמחים מסוימות וכו׳. גם תרופות מסוימות עלולות להכתים את השיניים (אנטיביוטיקה טטרציקלין יכולה להשאיר פסים אפורים כהים או חומים).

פלאק דנטלי

בהרבה מקרים הפלאק הדנטלי, שכבת חיידקים מתים ושאריות מזון, מאובחנים "ככתם לבן" אולם למעשה צחצוח טוב או ניקוי של שיננית יסלקו כתם זה. הטיפול- לרענן למתרפא הוראות של צחצוח ושימוש בחוט דנטלי או קיסמים, ניקוי של שיננית וטיפול בעששות על ידי שחזורים מחומר לבן.

הרגלים בעיתיים

הרגלי כסיסת ציפורניים, עישון, צחצוח אגרסיבי בנקודה מסוימת, שתייה מוגזמת של משקאות ממותקים עם קש הנמצא בנקודה מסוימת כהרגל.

מזון ומשקאות

מיצים ממותקים, מיצים טבעיים, קוקטיילים צבעוניים, קפה, תה, משקאות המכילים צבעי מאכל, שאינם שקופים או לבנים ויין (גם לבן). בשאר המקרים זה בגלל ניקוטין, קפאין, גנטיקה, גיל, חבלות, טיפולי שורש, סתימות לקויות, ושימוש תכוף בתרופות.

דילוג לתוכן