סוגי שיניים תותבות
בכל הנוגע להחלפת שיניים חסרות, שיניים תותבות נשלפות הן כבר מזמן פתרון פופולרי ויעיל. תותבות שיניים אלו נועדו לשחזר לא רק את תפקוד השיניים אלא גם את הביטחון העצמי ואיכות החיים של האדם. במאמר זה נעמיק בסוגים השונים של שיניים תותבות נשלפות הקיימות כיום, ונספק לכם הבנה מעמיקה יותר של אפשרויות אלו. שיניים תותבות הן תותבת שיניים נפוצה המשמשת להחלפת שיניים חסרות, לשחזור הפונקציונליות והאסתטיקה של הפה. שיניים תותבות מותאמות אישית עבור כל אדם ונועדו להתאים בנוחות ובבטחה לפה. ניתן לסווג את תותבות השיניים למספר סוגים על סמך החומרים בהם נעשה שימוש, מידת אובדן השיניים ושיטת ההצמדה. במאמר זה, נחקור את סוגי השיניים התותבות הקיימים כיום, ונדבר גם על היתרונות של שיניים תותבות לקבועות.
1. שיניים תותבות שלמות
שיניים תותבות קבועות הן פתרון יעיל עבור אלו המעוניינים בתחליף שיניים יציב ואמין. כאשר אנו מדברים על שיניים תותבות, חשוב להבין את ההבדלים בין סוגי התותבות השונות.
שיניים תותבות שלמות מספקות פתרון מצוין לאנשים עם אובדן של כל השיניים הטבעיות. אם אתם שוקלים את האפשרות של שיניים תותבות, כדאי להתייעץ עם רופא השיניים שלכם.
תותבות שלמות, המכונה גם תותבות מלאות, משמשות כאשר כל השיניים הטבעיות חסרות. התותבות הללו מורכבות מבסיס אקרילי בצבע בשר היושב על החניכיים. הבסיס תומך בסט מלא של שיניים מלאכותיות, עשויות מחרסינה או אקריליק. שיניים תותבות שלמות מוחזקות במקומן באמצעות יניקה ועשויות לדרוש שימוש בקרמים דביקים ליציבות נוספת. הם ניתנים להסרה ויש להוציאם בלילה לניקוי.
תותבות חלקיות הן עוד אפשרות מצוינת עבור אלו המעוניינים לשמור על השיניים הטבעיות הקיימות ולמנוע תזוזה של השיניים הנותרות. בשימוש בשיניים תותבות, יש להקפיד על ניקוי נכון כדי לשמור על בריאות הפה.
2. שיניים תותבות חלקיות
שיניים תותבות הנתמכות בשתל מציעות פתרון נוסף, במיוחד עבור אנשים עם בעיות עצם בלסת. אם אתם מתעניינים בשיניים תותבות מהסוג הזה, חשוב לבצע בדיקות מקדימות עם מומחה בתחום.
תותבות חלקיות משמשות כאשר עדיין נותרו כמה שיניים טבעיות בפה. הם נועדו למלא את הרווחים שנוצרו משיניים חסרות ולמנוע תזוזה של השיניים הנותרות. תותבות חלקיות מורכבות ממסגרת מתכת או אקרילית המחזיקה את השיניים המלאכותיות במקומן. המסגרת מחוברת לשיניים הטבעיות באמצעות סוגרי מתכת או חיבורים מדויקים. גם תותבות חלקיות ניתנות להסרה ויש לנקותן באופן קבוע.
שיניים תותבות מידיות מציעות פתרון מהיר לאחר עקירות. אם אתם שוקלים לעבור טיפול כזה, שיח עם רופא השיניים יכול לסייע לכם לקבל החלטה נכונה.
3. שיניים תותבות נתמכות בשתל
שיניים תותבות הנתמכות בשתל הן אפשרות מתקדמת יותר המספקת יציבות ונוחות מוגברת. תותבות אלו מחוברות לשתלים דנטליים, שהם עמודי טיטניום הממוקמים בניתוח לתוך עצם הלסת. השתלים הדנטליים משמשים כעוגנים עבור התותבות, ומבטלים את הצורך בקרמים דביקים. שיניים תותבות הנתמכות בשתל מועילות במיוחד לאנשים שיש להם מבנה עצם לא מספיק כדי לתמוך בתותבות מסורתיות. הן יקרות יותר מתותבות מסורתיות אך מציעות תחושה טבעית יותר ויכולות נשיכה ולעיסה משופרות.
4. שיניים תותבות מידיות
תותבות מידיות ממוקמות מיד לאחר עקירת שיניים טבעיות. הם נועדו להוות פתרון זמני בזמן שהחניכיים מתרפאים ומתכוננים להצבת תותבות קבועות. שיניים תותבות מידיות מוכנות מראש וניתן להחדיר אותן מיד לאחר עקירת השיניים, מה שמאפשר לאנשים להחזיק שיניים במהלך תהליך הריפוי. עם זאת, כאשר החניכיים מחלימים ומתכווצים, ייתכן שיהיה צורך בהתאמות וריפוד של התותבות להתאמה נכונה.